Известие

Collapse
No announcement yet.

Чистачки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чистачки!

Момчета , някой знае ли ако искам да сменя чистачките , то как трябва да се мерят , и дали изобщо става да се сменят алфовите чистачки с обикновенни ( става дума не за перата а за самите рамена) ?
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Може да се сменят рамената, стават от типо/темпра, ланча делта/дедра. После ще караш с обикновени чистачки. Лично аз обаче не харесвам как стоят, по-красиво е с оригиналните.

Потърси с търсачката, има доста теми
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Може да се сменят рамената, стават от типо/темпра, ланча делта/дедра. После ще караш с обикновени чистачки. Лично аз обаче не харесвам как стоят, по-красиво е с оригиналните.

Мерси много , аз просто сложих на опела от тези новите ( модерните , не знам как се водят те ) тези широките и вършат чудесна работа . На алфата само перата сменям ама не може да се сравни.... Та за това питах
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Аз си купих от Александър ауто уж оригинални за 25 лв. и са пълна скръб иначе са една голяма и една малка. Боша с които си зех колата и са на незнам си колко години чистят по хубаво. Ся мисля да си зема от Метро кадето са по 6 лв. казват че са хубави.
        sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Първоначално публикувано от junior Покажи съобщение
          Аз си купих от Александър ауто уж оригинални за 25 лв. и са пълна скръб иначе са една голяма и една малка. Боша с които си зех колата и са на незнам си колко години чистят по хубаво. Ся мисля да си зема от Метро кадето са по 6 лв. казват че са хубави.
          Колега, според мен не рискувай с тез буклуци. Аз така си взех по 8 лв броя и ми надраха стъклото!
          146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Първоначално публикувано от filip_gad Покажи съобщение
            Колега, според мен не рискувай с тез буклуци. Аз така си взех по 8 лв броя и ми надраха стъклото!
            Аз си взех за 6лв. бройката на Бош някаде преди зимата и си чистат много добре, не скърцат, не драскат. Лошото е, че се прецаках и взех малък размер.
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
            SAAB 9-3 SS 1.9TiD
            sigpic

Comment

Аз пък карам за 3лв комплекта
              Преоценени, защото били малко по стар модел. Чистят прилично, единствения кусур е, че са жълти, но на мойта си пасват идеално

Comment

Също стават и от 145/146 фейс лифт,на мен ми бяха такива оригинално несам ги приспособявал от друга кола
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

На бензиностанциите Шел видях, че са пуснали някакви едно към едно с Бош Аеротуин за по 10лв бройката ли беше или нещо такова...Ако някой иска може да провери и да сподели точната информация..
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Не знам дали раязбрахте ама става дума за тези широките чистачки дето нямат тая метална конструкция )) , а си е само перото . Взех ги от О5 за 8.30 бройката(16.60 лв двете) и чистят перфектно , та чак се учудих и реших и на алфата да сложа такива

Comment

Само на мен ли е така или на всички... сложил съм точните размери дясната уж по-къса но пак излиза от стъклото и започва да чисти малко преди средата. С оригиналните рамена съм си а чистачките са ACdelco за цената не ми се говори че още ме боли.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                      sigpic

Comment

Аз си взех някакви на Валео. 25 кинта бяха. Пак малка и голяма и малката в най-долна позиция също стърчи. Май е нормално.
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                          Аз си взех някакви на Валео. 25 кинта бяха. Пак малка и голяма и малката в най-долна позиция също стърчи. Май е нормално.
                          Стърчат, защото рамото не е предвидено като дължина и позиция за такъв тип чистачки (за съжаление). Ако сте обръщали внимание, на автомобилите с оригинални такива, дясното рамо свършва там където почва извивката на стъклото-тоест извивката на перото, съвпада с тази на стъклото Аз съм сложил малка на 41 см и горе-долу почти не стърчи.

Comment

Рамената не са на едно ниво, дясното трябва да е малко задигнато нагоре. А и оригиналните (целите) рамена по-добре хващат извивката на стъклото в края му.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Рамената не са на едно ниво, дясното трябва да е малко задигнато нагоре. А и оригиналните (целите) рамена по-добре хващат извивката на стъклото в края му.
                              Точно така е. Даже моите са с еднаква дължина /51 см./ и дясната не стърчи, а си хваща и извивката на стъклото.
                              ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
                              ПЛОВДИВ

Comment

Working...
                              X